Intervju za posao – S.T.A.R. metoda

Your dreams are only yours and there is nothing wrong if they stay only dreams
31. januara 2018.
Culture of learning
2. februara 2018.

Intervju za posao – S.T.A.R. metoda

Kada vas pozovu na ragovor za posao treba da poznajete metode i tehnike ispitivanja koje koriste osobe koje se bave zapošljavanjem. Jedna od njih je S.T.A.R. metoda. Postoje četiri elementa ove metode :
Situation/Situacija: Od vas će tražiti da navedete primer za određeno znanje ili kompetenciju koju traže za poziciju za koju ste se prijavili
Task/Zadatak: Objasnite koja je i kolika je bila vaša odgovornost u toj situaciji?
Action/Akcija: Što ste zapravo učinili vi (bez nabrajanja šta su radili drugi)?
Result/Rezultat: Do čega ste na kraju došli i šta ste naučili u celom tom procesu?

Ovo je metoda koju i vi možete koristiti kada želite nekom da date kompletan odgovor bez dodatnih pitanja.

Primer:

Pitanje koje vam je postavljeno je sledeće: Da li možete da nam navedete primer kada ste morali sami doneti važnu poslovnu odluku?

S: Zakon o porezu na dohodak je promenjen od  januara i u primeni je od osmog januara. Službeni glasnik mi stiže u ruke tek petog januara i ostaje mi samo tri dana do primene. Isplata otpremnina koja se treba desiti u toku godine je već odobrena i rešenja su uručena. Iznos koji bi radnici dobili je po novom Zakonu iznad neoporezivog limita što bi u mnogome dovelo do probijanja budžeta.

T: Moj tim je morao isplatiti otpremnine, a da pri tome ne prelazimo odobreni budžet.

A: Dala sam nalog da se sve otpremine isplate do osmog januara, bez obzira kada ističe otkazni rok zaposlenima.

R: Na ovaj način poslodavac je ispunio svoju obavezu, nije došlo do povećanja troška otpremnina, a radnici su bili srećniji jer su dobili otpremnine dok su još radili za poslodavca. Zakon o radu ne ograničava kada najranije , samo kada najkasnije možete isplatiti otpremninu. Pravovremenom isplatom uštedeli smo poslodavcu nekoliko stotina hiljada eura.